ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

MOJA KĆER OSJEĆA POZIV DA BUDE ČASNA SESTRA!

JEDNA MAMA PITA:
Moja kćer koja ima 16 godina se pita ima li možda poziv za redovnički život. Kako joj mogu pomoći?
Kao obitelj u zadnje vrijeme nismo praktično živjeli većinu vjerskih dužnosti, ali unatoč tomu, naša kćerka osjeća kako je Gospodin privlači tom posebnom načinu života.
Koji mi savjet možete dati?

 


DRAGA MAJKO,
kao što i sami znate, poziv je Božji dar u slobodi. Svakako bi mi prvo bilo savjetovati vam da otvorite svoje srce ovom mogućem pozivu na autentičnije življenje vjere u obitelji. Za vašu obitelj, koja do sada nije prakticirala vjeru, poziv vaše kćeri može biti jedna "nova" prisutnost Gospodina u vašem životu.
Ljepota (ponekad i drama) pozva se odvija između vaše kćeri i Krista, ali bez sumnje je da upravo vaša molitva i otvorenost za poziv koju pokazujete svojim povratkom Kristu, mogu biti vašoj kćeri od velike pomoći kao iskaz podrške.

Ako se zanima za neki određeni red ili zajednicu, možete joj pomoći da se s njima bolje upozna, po mogućnosti otići u posjetu, ili sudjelovati na duhovnim vježbama.
Budite sigurni da će joj to pomoći da nastavi rasti u odgovornosti u slijedu zdravih aktivnosti koje će tamo provesti.
Kao roditelju i dalje vam je obveza štititi svoju kćer od svega što joj može biti štetno, pa i duhovno. Pobrinite se, također, da razumije dobrotu i ljepotu bračnog života na način da može razumijeti posebnosti i ljepotu dara kojeg će joj Bog dati ako je pozove u redovnički život.