četvrtak, 22. rujna 2011.

VODONOŠINA PRIČAVodonoša je imao dva velika keramička vrča, Nosio ih je na obramici okačene na krajevima. Jedan vrč je imao pukotinu dok je drugi bio ispravan i uvijek je uspijevao prenijeti istu količinu vode.

Put od izvora do kuće je bio dug i uvijek je u napuklom vrču donosio polovinu sadržaja vode do kuće. Trajalo je to tako dvije cijele godine iz dana u dan.

Naravno, cijeli vrč je bio ponosan na sebe kako je do kraja uspješno ispunio obvezu, dok se siroti napukli vrč sramio, osjećao se poniženo i potišteno što je uvijek ispunjavao samo polovinu obaveze.

Jednog dana nakon dvije godine obratio se vodonoši na izvoru:"Sramim se jer voda kaplje iz mene na cijelom putu do kuće"

Vodonoša mu je odgovorio:

"Jesi li primjetio da cvijeće buja i napreduje samo na tvojoj, a ne na strani drugog vrča? To je zato tako jer sam ja uvijek znao za tvoj nedostatak i uvijek sam te podržavao i nosio s te strane.

Svaki si ih dan polijevao kada smo se vraćali. Dvije godine uživam u ovom prekrasnom cvijeću kojim ukrašavam svoj stol. Da nisi takav kakav jesi onda ni ja ne bi bio okružen tom silnom ljepotom"

6.7.2008. u 22:43

Objavio: filippoblu