četvrtak, 22. rujna 2011.

VODIČ KROZ SVAKI DAN U KORIZMI VII.Hej ekipa, eto stigli smo i do kraja našega korizmenoga putovanja, oprostite što je zadnji post malo kasnio no zbog obveza ga nisam mogao prije dovršiti. Neka Duh Krista Uskrsloga u vama procvjeta

VELIKI TJEDAN: Život

CVJETNICA: Moć u slabosti
Isusova moć proizlazi iz poslušnosti Očevoj volji. Njegova metoda obraćenja je u ljubavi. Moć i slava izazivaju ljude da slijede „Zvijezde“(poznate ljude na sceni op. a) Za neke su obrazovanje, politika i ekonomija načini prikupljanja moći radije nego li načini služenja zajednici. Slava u Božjim očima nije biti prvi nego biti jedan od stupnjeva prave ljubavi prema braći ljudima. Na kakvu vrstu moći ćeš se ti pozivati i za kojom ćeš težiti?

PONEDJELJAK: Zakopano blago
Marija je pomazala Isusove noge dragocjenom pomašću. Kritizirana je zato što rasipa nešto tako skupo. Ona je znala da je njen čin ljubavi dragocjen. Što je u tebi ili u tvom životu ono što se ne može mjeriti novcem? Kako ti dijeliš svoje blago?

UTORAK: Nalazeći sigurnost
Prijatelj je izdao Isusa. Isus je zatražio zaklon ili sigurnost u Božjoj ljubavi. Izdaja ne škodi tijelu, ali razdire ljudski duh. Kad si jednom izdan, povjerenje postaje teško. Vjeran prijatelj je veliki izvor ljekovitosti. Traži Božji Duh u onim teškim trenucima izdaje.

SRIJEDA: Povjerenje
Osjećaš li se ikada ponižen/a ili omalovažavan/a? Osjećaš li bijedu samoće? Isus se poistovjećuje s tobom u tvojim bolima i patnjama. Tvoj Bog poznaje tvoju muku. Zato mu se možeš moliti s povjerenjem, „Gledajte, ubogi, i radujte se, nek' vam oživi srce, svima koji Boga tražite.“ (Ps 69, 33)

VELIKI ČETVRTAK: Više nikada rob.
Danas se slavi Izlazak: iz ropstva u slobodu. Danas je pranje nogu: sloboda za služenje. Danas je Euharistija: služenje za zahvaljivanje. Danas je rođendan Crkve: zahvaljivanje do zajednice ljubavi. Danas Isus postaje okrepom (hranom, jelom...) na tvojemu putu.

VELIKI PETAK: Napokon slobodni.
Kako znaš da te netko voli? Riječi tu nisu dovoljne. Pa čak se i osjećajima tu ne može vjerovati jer se oni stalno mijenjaju. Kada se netko može identificirati s tvojim iskustvom, to je znak ljubavi. Danas se Bog identificira s ljudskom prolaznošću s najvećim misterijem: s patnjom i smrću. Samo ljubav nadilazi strah od smrti.

VELIKA SUBOTA (USKRSNO BDIJENJE): Magnetska privlačnost
Ljubav je vodila Isusa kroz njegovo zemaljsko putovanje kroz smrt u uskrsnuće. Marija Magdalena je došla vođena ljubavlju da pomaže Isusovo tijelo. Ljubav je stvorila u srcima vjernika snagu za djelovanje iz suosjećajnosti. Uskrsnuće je Božji odgovor na smrt i patnju. To je magnet ljubavi koji vuče tvoje srce.

17.3.2008. u 11:30

Objavio: filippoblu