četvrtak, 22. rujna 2011.

VODIČ KROZ SVAKI DAN U KORIZMI VI.Ekipa pozdrav! Dok ovo budete čitali ja ću vjerojatno biti na duhovnim vježbama na otoku Košljunu koji se nalazi na jednom većem otoku Krku. Izolacija izolacije:-) Zato sam malo i požurio s postom za idući tjedan, no vi se ne dajte smesti pa lijepo po redu:-)) Neka vas Gospodin blagoslovi i čuva. Pomolite se malo da duhovne vježbe uspješno prođu:-)) Pozdrav s Košljuna BVB

Peti tjedan: S m r t

NEDJELJA: Pripravnost.
Korizma je drama Božjeg upliva u ljudsku povijest kroz ljubav Isusa Krista. Šokantno je vidjeti kako Bog voli. U Isusu, to je Bog koji plače nad smrću svoga prijatelja Lazara. Kroz Isusa, Bog ga poziva na život.

PONEDJELJAK: Sram
Sram je tip smrti. On reže korijenje tvog samopouzdanja i samoodrživosti. Oni koji vide samo tvoj sram su također mrtvi. Oni ignoriraju vlastitu humanost. Isus je oprostio ženi uhvaćenoj u preljubu, dok je izazivao samoopravdanja njenih sudionika. Oni koji bacaju kamenje ne gledaju svoje vlastite grijehe. Možeš li zamoliti Isusa da ozdravi tvoj sram?

UTORAK: Bol.
Kada iskusiš patnju, pitaš se „Zašto ja?“ To može biti automobilska nesreća, bolest ili smrt bliske osobe. Gdje tražiš razumijevanje? Isusov put kroz događaje njegove muke nudi ti ne tako lagan odgovor na životna pitanja, no daje ti sigurnost da Bog kroči s tobom kroz život. Je li to dovoljno?

SRIJEDA: Savjest
Promislite o ovim slučajevima: Nikola se dadne nagovoriti na krađu u trgovini te bude ispunjen grižnjom savjesti nakon što je uhvaćen. Nika je požalila što je popustila pritisku svoga dečka da imaju seksualni odnos. Osjeća se usamljenom, bojeći se vjerovati ikomu. Kada si vjeran/na svojim uvjerenjima, osjećaš se ispunjeno i cjelovito. No, kada dopustiš da drugi dirigiraju tvojim izborima, nešto tada u tebi umre.

ČETVRTAK: Nada.
Marija nije mogla pronaći svoje izgubljene ključeve. Tražila je na svim pogrešnim mjestima – tad joj je frendica napomenula da pogleda u unutarnji džep svoje jakne i ključ je bio tu! Ponekad kada ti se čini kao da si izgubljen, tražiš pomoć na pogrešnim mjestima. Tada počinješ biti potišten i padati u depresiju. Osjećaš se prazno, ali prijateljski glas tvoga najboljeg/e prijatelja/ice te može podsjetiti da si ti netko važan. Božji glas te zove „Ljubljeni/a moj/a.“

PETAK: Krivnja
Osjećaš li se ikada pogrešno shvaćen/a? Trudiš se biti od pomoći, a jedino što dobivaš zauzvrat je kritiziranje. Možeš čak biti i optužen/a za djela koja nisi počinio/la. Što ćeš tada učiniti? Ponekad je Bog jedini koji zna. S Isusom možeš moliti,“Zazvat ću Gospodina, hvale predostojna, i od dušmana bit ću izbavljen.“ (Ps 18,4)

SUBOTA: Brbljarija
Kada nemarno upotrebljavamo riječi i/ili prečesto one gube svoje značenje. Riječi poput ljubav ili sloboda su dobri primjeri za to. Isus ti dolazi kao Božja Riječ. U tomu je sva bit korizme. S kakvim marom ti paziš na riječi koje koristiš?

7.3.2008. u 12:06

Objavio: filippoblu