četvrtak, 22. rujna 2011.

VODIČ KROZ SVAKI DAN U KORIZMI III.Ekipa, tko bi to rekao, dogurali smo i do drugog tjedna:-)) Laganini - kilometraža na našim korizmenim brojilima ide naprijed....
Možda se nekomu dogodilo dok smo putovali PUSTINJOM da mu se ispraznila guma na džipu, ili mu je deva postala žedna, ili mu je samome ponestalo vode... Obnovite snage i hrabro naprijed:-))
Kod nekoga korizmeno brojilo možda već prikazuje četveroznamenkaste brojeve, kod nekog su troznamenkasti, kod nekoga drugoga dvoznamenkasti, a možda ima i onih koji se još pate s onima od 1-9! Nije važno koliko ste brzi, važno je koliko ste ustrajni i uporni... Sjetite se priče „O kornjači i o zecu:-)) Neka vas Gospodin prati svojim blagoslovom, da svi sretno prispijete zadanom cilju – Kristu Uskrslom,
to vam svima od srca želim!!! BVB

D r u g i t j e d a n : PITANJA

NEDJELJA: Možeš li vidjeti kraj putovanja?
Nećeš ostati u pustinji života. Danas u Isusovom preobraženju možeš opaziti tračak slave koja te čeka na kraju tvog putovanja. Bog kaže, „Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte ga!“ Ovo je prikradena slika Uskrsa. To je zbilja umirujuća poruka: Sreća koju tvoje srce želi je ono što Bog želi za tebe. Zamisli!

PONEDJELJAK: Kakva je tvoja slika?
Tko si ti? Kakva osoba postaješ? Kakvu sliku imaš o sebi samome? Prijatelji, filmovi, glazba, reklame – svi ti pokušavaju prodati „sliku“ u koju ćeš se ugledati i koju ćeš imitirati. Bog, također, ima sliku o tebi, „Ti si moj/a ljubljeni/a sin/kći.“ Svijetu se moraš dokazati, a Bogu je važno da se prihvaćaš i voliš. Što li će biti???

UTORAK: Slušaš li?
Bog kaže, upućujući na Isusa, „Slušajte ga!“. Koga ti uistinu slušaš? Baš kao što hrana koju jedeš izgrađuje tvoje tijelo, tako i glasovi koje slušaš oblikuju tvoje vrijednosti. Oni hrane tvoj duh. Jesu li ljudi koje slušaš vrijedni tvoje pažnje? Pomažu li ti da budeš u boljoj duhovnoj formi? Čuješ li Isusove riječi koje su upućene samo za tebe???

SRIJEDA: Možeš li se suočiti s neuspjehom?
Svijet niječe neuspjeh. Što činiš s onim što je sebično i grešno u tebi? Reklame te potiču da se praviš kao da nemaš nijednu manu. Sakrij svoje grijehe! Prekrij oboje i svoje tjelesne nedostatke i svoje moralne slabosti! Ali Isus kaže da, kada priznaš svoj grijeh i tražiš oproštenje, Bog ti daje novu nadu. Kada nešto i sakrivaš ne možeš učiniti da nestane. Prepoznati grijeh može postati put u život.

ČETVRTAK: Tko je to tamo?
Pogledaj se u ogledalo. Koga vidiš? Vidiš li samo svoje mane i nedostatke i stvari koje želiš promijeniti kod sebe? Možeš li vidjeti i dijete koje Bog jaaaako puuuuuuuno voli? Možeš li spoznati Božju radost u sebi dok pokušavaš ploviti kroz uzburkane vode pubertetskog života?
Pokušaj se vidjeti Božjim očima;-)))

PETAK: Možeš li se promijeniti?
Samarijanka je imala pet muževa. Bartimej je bio slijepi prosjak. Zakej je bio carinik koji je varao ljude. Isusova ljubav ih je sve oslobodila sramote. Isus je došao zbog onih čije je samopoštovanje uništeno njihovim životnim okolnostima. Njegova ljubav je promijenila njihove živote. Hoćeš li mu dopustiti da promijeni i tvoj???

SUBOTA: Možeš li vjerovati u sebe?
Jesi li popularan/na? Nastojiš li ugoditi drugima? Stavljaš li se u nečije kalupe samo zato da budeš prihvaćen/a? Ili vjeruješ da će drugi voljeti u tebi ono što i sam/a voliš kod sebe? Iskusiti Božju ljubav prema sebi onakvom/oj kakav/va uistinu jesi je početak zdrave ljubavi prema sebi. Ti si Njegov(a) ljubljeni/a sin/kći! Vjeruj u to!

16.2.2008. u 10:04

Objavio: filippoblu