četvrtak, 22. rujna 2011.

VODIČ KROZ SVAKI DAN U KORIZMI II.Hej ekipa, evo stigao je i drugi dio Vodiča, nadam se da ste se već ufurali u ovo milosno vrijeme te da se sve praši za vama na ovom putu prema Uskrsu;-)
Neću reći ustrajte – nego USTRAJAVAJTE U DOBRU, uvijek iznova, i kako nam poručuje glavna misao susreta mladih u Varaždinu – Budite postojani –
to vam dragi prijatelji od srca želim:-)))

P r v i t j e d a n : P U S T I N J A

NEDJELJA: Otkrivati ljubav :-)
Duh je odveo Isusa u pustinju. Kada se osjećaš usamljeno i u potrebi, a nema nikoga tko bi ti pomogao i ništa ne ide kako bi trebalo, život je poput pustinje. Možda ćeš biti u kušnji da odustaneš. Upravo je u takvim trenutcima vjerovati najteže. Potrebna je hrabrost da bi vjerovao da te Bog voli. Možeš li se moliti s Isusom da vjeruješ u Božju ljubav, Njegovu brigu i skrb za tebe, u pustinjama tvoga života?

PONEDJELJAK: A što je s drugima?
„Nisam mislio nikoga povrijediti“: Ovo su riječi koje obično prate katastrofu. Mlada djevojka pogine zbog prekoračenja brzine. Mladić je hospitaliziran nakon tučnjave. Ugled je uništen zbog laži. Grijeh se čini tako privlačnim, pun užitka i samozadovoljstva. Jedan bi moj profa rekao: “Grijeh puno obećaje, malo daje, a sve oduzima!!!“ Grijeh je zlo koje se pričinja dobrim. Grijeh stvara pustinju izoliranosti. Kada si u kušnji ponašati se neodgovorno, upitaj se, zajedno s Isusom – Što je s drugom osobom? –

UTORAK: Promjena.
Veze mogu iznijeti na vidjelo ono najgore u ljudima. Zavist, oholost, ljubomora se postavljaju na položaje. Ti pokušavaš promijeniti drugu osobu kako bi dorasla tvojim očekivanjima. Ali to baš i ne funkcionira. Korizma je podsjetnik da se drugi stvarno mijenjaju samo kada su voljeni. To znači da prvo moramo mijenjati sebe.

SRIJEDA: Oaza.
Teško je uvijek biti zadnji u redu, zar ne? :-/ Teško je kada te uvijek zadnjeg biraju ili kad te izostave. Kako se to odražava na tvoje mišljenje o samome sebi ili na tvoj osjećaj cijenjenosti? One zadnje, na dnu društvene ljestvice, lako je zaboraviti. Isus vidi da će zadnji doći na prvo mjesto. Što god učiniš posljednjemu, to činiš Isusu. To stvara oazu u pustinji života. Pitanje je, vjeruješ li u to?

ČETVRTAK: Kiša.
Kiša pada i u pustinji. I tamo raste cvijeće. Pustinjsko cvijeće spada među najljepše. Prorok Izaija kaže da Božja Riječ, poput kiše, daje život dobrom sjemenu koje je u tebi. Sjeme dobrote i ljubaznosti, čestitosti i hrabrosti je posijano kroz događaje svakoga dana. Oni trebaju životvornu hranu Božje Riječi da bi rasli. Kako se ti brineš za sjeme posađeno u vrtu tvog života?

PETAK: Prijatelj.
Tko je tvoj najbliži, najbolji prijatelj, onaj čije prihvaćanje ti donosi radost? Ta osoba je netko poseban. Isus s tobom dijeli svoj poseban odnos s Bogom. On naziva Boga obiteljskim nazivom „Tata“. U molitvi nisu najvažnije riječi koje izgovaraš, nego svijest potpune Božje ljubavi prema tebi. Božja ljubav će te uvijek pratiti na tvom putovanju kroz pustinje tvoga života.

SUBOTA: Zakon.
Kolega/ica iz razreda je uhvaćen/a u krađi. Što ćeš učiniti? Prijatelj ti je u opasnosti da uđe u loše društvo. Kako ćeš reagirati? Možda ćeš zbog neke lažne odanosti šutjeti i nećeš učiniti ništa. Isus te poziva da voliš svoga(ju) kolegu(icu) i svoga prijatelja baš onako kako ti želiš biti voljen. To traži akciju! U takvoj je ljubavi, prema Isusu, cjelokupno značenje Božjega zakona.

9.2.2008. u 15:03

Objavio: filippoblu