četvrtak, 22. rujna 2011.

VODIČ KROZ SVAKI DAN U KORIZMI I.Ovo je prvi dio jednog malenog vodiča koji će vam biti pri ruci kroz vaše korizmeno putovanje. Promišljanja su povezana s liturgijskim čitanjima kroz korizmu. Misao svakog dana te može odvesti kilometar dalje (barem u duhovnom smislu, no bilo bi dobro napraviti i jedan crtež pa ucrtavati dobro odrađene kilometre između svakog dana).
Neka misli koje označavaju kilometre na tom crtežu budu i upute za molitvu. Čitajte ih i pišite svoje bilješke u dnevnik. Neka one budu način na koji ćete se pripravljati za slavlje Euharistije. Čitajte ih s prijateljima i razmišljajte zajedno o njihovoj vezi s vašim životima. Tako se polagano i promišljeno približavajte Uskrsu.

SKUPI SVOJU OPREMU

ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA: S n a g a
Modeli poziraju na naslovnicama časopisa i u TV reklamama. Istina je da kozmetički preparati i odjeća mogu uljepšati tvoje tijelo. No, samo Bog može uljepšati i tvoju dušu. Samo on ti može pomoći da izgradiš snažno svoju savjest da se može oduprijeti napasti da pomiješa fizičku ljepotu s nutarnjom ljepotom. Samo Božja podrška ti može pomoći da učiniš ono što je ispravno kada drugi traže da se izvuku na lakši način.

ČETVRTAK: P o g l e d i
Smrt nosi mnoge maske. Ovisnost o alkoholu obično čeka u zasjedi iza maske „slobode“. Slomljeno srce se skriva iza maske anticipativnog seksualnog užitka bez obveza ili zabrinutosti za posljedice. Iza maske superiornosti leži moć za uništavanjem ugleda i dostojanstva osobe. Ljubiti Boga znači skinuti sve maske i izabirati stvaran život.

PETAK: D i s c i p l i n a
Od tebe se traži post za vrijeme korizme. Ovo te može podsjećati da postoji ljubav veća od ljubavi prema hrani, odjeći i tjelesnom užitku. Pravi post u Korizmi je reći ne sebičnim željama. Post od misli, riječi, i djela koji izoliraju i ponižavaju. Ovo je post koji Bog od tebe traži, brinuti se o bližnjima i pomoći beskućniku, gladnome i potrebnome u tvom susjedstvu.

SUBOTA: M i l o s r đ e
Možeš reći, „nikad joj neću oprostiti“ ili „poravnat ću ja račune s njim“. Osveta je predvidiva reakcija. Ali u tebi je dar milosrđa. Isus je došao da pruži priliku grešnicima. Tvoje praštanje, poput Isusovog, pruža priliku izvan onog uobičajenog načina kako „svijet“ čini. Osveta zarobljava tvoje tijelo i um dok je milosrđe tvoja pjesma slobode.

6.2.2008. u 15:29

Objavio: filippoblu