četvrtak, 22. rujna 2011.

TREĆI TJEDAN

"Evo, sve činim novo!"
Otk 21,5


„Samo od svetaca, samo od Boga dolazi prava revolucija, odlučujuća preobrazba svijeta... Svijet ne spašavaju ideologije, nego samo okretanje Bogu koji je naš Stvoritelj, jamac naše slobode, jamac onoga što je uistinu dobro i istinito. Prava se revolucija sastoji samo u bezpridržajnu okretanju Bogu koji je mjera onoga što je pravedno i istodobno vječna ljubav.“

Iz govora pape Benedikta XVI. na molitvenom bdijenju s mladima
na poljani Marienfeld, 20. kolovoza 2005.


Promisli o ovome

Mladi je čovjek po svojoj naravi revolucionar. Vjerujem da se i ti tako osjećaš, da shvaćaš činjenicu da ovaj svijet nije najbolji i da može biti bolji; da mu treba promjena, osvježenje i temeljna preobrazba. Iz primjera prošlog stoljeća vidimo da su „revolucije“ koje su htjele izbaciti Boga iz svijeta, a čovjeka učiniti apsolutnim bićem, samo zarobile čovjeka i oduzele mu dostojanstvo. Što ti kaže Sveti Otac, kakva je to prava revolucija? Sve dok je čovjek spreman raditi na sebi, mijenjati se na bolje, obraćati se, okrenuti se Bogu, dotle je i čitav svijet sposoban preobraziti se. Živi sveto i učiniti ćeš sve novim!


Učini nešto

Nađi vremena danas, ispitaj svoju savjest i vidi što te to sprečava da budeš svet! Onda razmisli, koja te od svih tih stvari najviše sprečava na putu svetosti, u kojoj najviše padaš, u kojoj si najslabiji. Tu jednu stvar odaberi i potrudi se ispraviti je, možda će ti trebati i više od tjedan dana, ali nemoj odustati. Svaki dan, iznova čini sve novim! Ujutro, kada se probudiš odmah zamoli Gospodina da te danas sačuva od grijeha, na poseban način od onoga kojeg si odlučio ispraviti, oko podne učini isto, a navečer zahvali Gospodinu, ako se prisjetiš da si ga danas povrijedio (posebno onom stvari koju gledaš popraviti) zamoli ga za oproštenje i kreni iznova, s još većim nastojanjem i željom da nikada više u toj stvari ne povrijediš Isusa.


Pomoli se

Oče, Svemogući Bože, Stvoritelju svijeta i čovjeka, Tvoj Sin je prolazeći ovim svijetom sve činio novim, jer je svima pokazivao Tebe, Jedinog, Pravog i Istinitog Boga, po Njemu si nam u snazi Duha Svetoga dao milost da postanemo Tvoja djeca, te da On bude Prvorođenac među mnogom braćom. Izlij milost svoga Duha ljubavi i praštanja na mene, učini me opet novim stvorenjem, pošalji mi svoga Duha Branitelja, da me čuva od grijeha, te i ja danas, obraćajući se Tebi, Živi i Milosrdni Bože, budem svjetionik koji će Tvojim svjetlom svijetliti i činiti sve novo, to te molim po Kristu Gospodinu našemu, koji s Tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje, u sve vijeke vjekova. Amen.

12.11.2006. u 12:38

Objavio: filippoblu