četvrtak, 22. rujna 2011.

"ŠTO JA ŽELIM UČINITI SA SVOJIM ŽIVOTOM?"Mnogi se ljudi pitaju o svom životnom pozivu...
U mlađim godinama to je sasvim uobičajeno, no postoje slučajevi i u mlađim i u zrelijim godinama kada čovjek pogledom unatrag preispituje sebe i nađe se pred sličnim nedoumicama. Tako mnogi postavljaju pitanje – „Kuća – posao, posao – kuća: sastoji li se u tome sav život. To posebice dolazi onda kada se počnu kolebati motivacije koje su u prošlosti životu davale smisao i bili pokretačka snaga svakodnevice.
Neki se iz te dileme nastoje izvući radeći radikalne životne promjene kojima pokušavaju razbiti svakodnevnu monotoniju – tako neki mijenjaju posao, mjesto boravka, mijenjaju partnera -, u biti bježe; Boje se postaviti sebi ono temeljno pitanje: „Što želim učiniti sa svojim životom?“ – bježeći samo stvaraju preduvjete da u skorijoj budućnosti stvar bude još gora.

Teška je to situacija kada čovjek pretrpi gubitak; gubitak bliske osobe, gubitak vjere u Boga ili u sebe, također je teško kada čovjek izgubi životni elan, kada ga više ne zadovoljavaju motivacije koje su mu do sada bile na srcu, teško je kada se čovjek prepusti očaju i dosadi. Teško je to gledati sa strane, a kamo li tek sam proživljavati.

Bilo bi lako kada bi netko drugi mogao odgovoriti na ono moje temeljno pitanje: „Što JA želim učiniti sa svojim životom?“ No, na to pitanje samo ja mogu dati odgovor i to takav da ću iza tog odgovora stati cijelim svojim bićem. No, odgovor mora biti usmjeren k cilju za koji smo stvoreni, cilj je nebo, naš život mora biti proslava Božja... Samo u svjetlu tog cilja možemo dati dobar odgovor...

Teško je gledati čovjeka koji se prepustio očaju, neradu i samosažaljenju, jer time samo pogoršava svoju situaciju. Kažeš fali ti smisla – BOG JE SMISAO; kažeš fali ti ljubavi – BOG JE LJUBAV; kažeš izgubio si životni elan; BOG JE TAJ KOJI SVE POKREĆE I OŽIVLJAVA otvori mu svoje srce! Ako si izgubio vjeru u sebe znaj – BOG JOŠ UVIJEK RAČUNA S TOBOM (samo razmisli zar bi ti umro na križu za nekoga koji je promašen slučaj??? Sigurno ne!!! Očito si jako dragocjen Bogu kada je čak dao svoj život za tebe!!?) „Što želim učiniti sa svojim životom?“ – Što god učinio neka to bude put kojim ćeš koračati prema svome Stvoritelju koji te ljubi kao svoje najdragocjenije dijete.
9.2.2007. u 19:00

Objavio: filippoblu