četvrtak, 22. rujna 2011.

PRVI TJEDAN

Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce
Mt 6, 21


„Otvorite svoje srce Bogu, pustite da vas Krist iznenadi! ...
Otvorite vrata svoje slobode njegovoj milosrdnoj ljubavi!
Iznesite svoje radosti i svoje tegobe Kristu prepuštajući da On svojim svjetlom obasja vaše duše i svojom milošću dirne vaše srce.“

Iz govora pape Benedikta XVI. na susretu s mladima na Rajni,
18. kolovoza 2005.


Promisli o ovome

Sveti Otac te podsjeća da se potpuno predaš Bogu i prepustiš iznenađenju i avanturi života s Bogom u istinskoj ljubavi i radosti, daje ti do znanja da u poteškoćama nisi sam i Krist je tu! Mi danas, baš i ne volimo iznenađenja, volimo da je sve proračunato i da znamo sve u naprijed, tu svijet upliće svoje prste i nudi nam brza rješenja, lažnu sreću i prolaznu radost, lažnu ljubav koja zarobljava naše srce. Imaj na umu da samo Kristova ljubav i radost oslobađa i život daje.
Dopuštaš li ti Bogu da uđe i u tvoje srce, da ga obasja svojim svjetlom i svojom milošću? Gdje je tvoje blago? Možda je vrijeme da učiniš nešto i na tom planu?!

Učini nešto

Ovaj tjedan, čitav tjedan, pozvan si reći DA Bogu! Otvori mu svoje srce, svaki mu dan iznesi svoje radosti i zahvali mu, ali i svoje poteškoće i zamoli ga za pomoć. Učini neko dobro djelo i skupljaj blago na nebu! Nakon što učiniš neko dobro pogledaj u svoje srce, vidi kako se osjećaš, to je osjećaj Kristove ljubavi, radosti i sreće koja oslobađa!

Pomoli se

Bože, Oče Svemogući, Ti si po svome Sinu Isusu Kristu otvorio svoje srce svijetu i izlio na svijet obilje svoje milosrdne ljubavi, udijeli mi milost da i ja u Tvome Duhu otvorim svoje srce Tebi i u svoj svojoj slobodi prepustim se svjetlu Tvoje milosti, daj da spoznam da je moje istinsko blago, radost i sreća jedino u Tebi, to Te molim po Kristu Gospodinu našemu, koji s Tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje, u sve vijeke vjekova. Amen


29.10.2006. u 17:07

Objavio: filippoblu