četvrtak, 22. rujna 2011.

PETI TJEDAN"Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. 6Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti."
Mt 6,5


„Tijekom ovih dana možete obnoviti dirljivo iskustvo molitve kao dijaloga s Bogom za koga znamo da nas ljubi i kome želimo uzvratiti ljubavlju.

Iz govora pape Benedikta XVI. mladima na Rajni, 18. kolovoza. 2005.


Promisli o ovome

Vrijeme je došašća, to je vrijeme pripreme za Isusov rođendan. Papa te poziva da obnoviš svoju molitvu, a Sveto ti pismo kaže kako treba moliti; u skrovitosti. Moliš li se redovito? Ako nisi ovo je dobro vrijeme da otpočneš i doživiš osobno iskustvo dijaloga s Bogom. Samo zamisli, kakav je to dar, da nam naš Bog bude tako blizu, u tomu se i naša veličina očituje, Bog nas voli, ljubimo i mi njega, na poseban način u bližnjima. Neka se ovaj Božić Isus rodi i u mome srcu!


Učini nešto

Razmisli na koji bi se način najbolje mogao pripraviti za Božić, donesi danas neku odluku, možeš se nečega odreći pa za Božić dati bližnjemu u potrebi, možeš odlučiti ići svaki dan na misu zornicu, možeš odlučiti od danas svaki dan moliti, što god izabereš nastoj čvrsto stati uz svoju odluku i to vršiti kroz ova četiri tjedna.


Pomoli se

Svemogući, Vjekovječni, Trojedini Bože, Ti si od početka nadahnjivao ljude, da moleći se Tebi, Sveti i Jaki, traže Tvoju volju, Ti si nadahnuo Mudrace da te tražeći nađu i poklone Ti se u Tvome Sinu, Tvojoj utjelovljenoj Riječi i Gospodinu našem Isusu Kristu, po Njemu i nama podaj da u snazi Duha Svetoga i mi neprestano upravljamo molitvu Tvome Veličanstvu, te sav naš život postane blagoslov za nas i bližnje naše, a Tebi čast, slava i hvala, tako da ništa drugo ne činimo i ne želimo nego samo vršiti Tvoju volju, to Te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

4.12.2006. u 21:54

Objavio: filippoblu