četvrtak, 22. rujna 2011.

KAKO DA POSTIGNEMO LJUBAV IV.(nažalost i posljednji dio)

Kao i uvijek stavit ću se u Božju prisutnost, postat ću svjestan Božjega blagonaklonog pogleda koji je upravljen u mene. U vjeri i pouzdanju poklonit ću se Gospodinu i zauzeti prikladan stav za molitvu.

Zamislit ću da stojim pred Božjim prijestoljem, a oko mene anđeli, sveci, mučenici. Svi me dobrohotno promatraju i preporučuju Božanskom Veličanstvu.

"Tu ću moliti za unutarnju spoznaju tolikih dobročinstava što sam ih primio od Boga da ih u zahvalnosti potpuno priznam te uzmognem u svemu uzvratiti tu ljubav i služiti njegovu Božanskom Veličanstvu" (Dv 233).

Promatrat ću kako sve dobro što ga vidim ili poznajem dolazi od Boga i odraz je njegova stvaralačkog djelovanja. Sva ljepota nije drugo nego slika i odraz Božje ljepote. Svaka pozitivna snaga nije drugo nego blijeda slika i odraz Božje snage; sve čovjekove goleme mogućnosti kojima ulazi u stvarnost, sebi je podvrgava, prema svome cilju usmjeruje - nisu ništa drugo nego blijede slike Božje stvaralačke moći i njen odraz...
Kako je velik, kako uzvišen, kako beskrajno moćan i kako je dobar Bog! On je jedini izvor svake moći, svake mogućnosti, svake ljepote i svake dobrote.

Želio bih da svaki djelić moga bića poput savršenog ogledala odražava Boga. Osobito bih želio da se to ostvari po onim mojim snagama o kojima sam odlučujem. Zato ih sve, upravo sve, želim povjeriti svome Gospodinu i svome Bogu: UZMI, GOSPODINE, I PRIMI SVU MOJU SLOBODU, MOJU PAMET, MOJ RAZUM I SVU MOJU VOLJU, SVE ŠTO IMAM I ŠTO POSJEDUJEM; TI SI MI TO DAO, TEBI, GOSPODINE, SVE VRAĆAM; SVE JE TVOJE, RASPOLAŽI SA SVIME PO SVOJOJ VOLJI. DAJ MI SAMO SVOJU LJUBAV I MILOST, I TO MI JE DOSTA.

28.1.2007. u 22:22

Objavio: filippoblu