četvrtak, 22. rujna 2011.

KAKO DA POSTIGNEMO LJUBAV III.Kao i uvijek stavit ću se u Božju prisutnost i moliti za unutarnju spoznaju tolikih dobročinstava što sam ih primio od Boga da ih u zahvalnosti potpuno priznam te uzmognem u svemu uzvratiti tu ljubav i služiti njegovu Božanskom Veličanstvu.

Promatrat ću Boga koji djeluje u svojim stvorenjima. U elementima zemlje, vode i zraka podržava sustav specifičnog postojanja; u biljkama podržava tolike razne oblike vegetiranja; u životinjama podržava i vodi svu raznolikost instinkta pojedinih životinjskih vrsta... Mogu krenuti i dalje - i u visinu kao i u dubinu: promotrit ću svemir i Boga koji djeluje tu podržavajući tolike sustave planeta i galaksija u golemim svemirskim prostranstvima; zaputit ću se i u mikrokozmos te krenuti prema molekulama, atomima, elektronima i jezgrama i divit ću se preciznosti i veličini Božjega djela... Sam život je nerazjašnjena tajna; pripada materiji, a nije materijalan; kao da je već tu Bog, u materijalni svijet, ukalemio novu dimenziju postojanja. Sjetit ću se svega što znam o životu te promatrati Boga koji tu djeluje na tako raznolik i tako savršen način... A tek razum, osjećaj, sloboda! Po čovjeku je materijalni svijet iskočio iz svojih okvira, ali i iz Božjih. Čovjek često puta ruši ono što je načinio Bog. Bog, međutim, s velikom strpljivošću to popravlja i dalje svojom riječju podržava i čovjeka ne uništava.
Kako je velika Božja ljubav!

Okrenut ću se k sebi te dozvati k svijesti koliko je Bog na meni radio i koliko neprestano radi. Promotrit ću svaku dimenziju svoga postojanja, svoje povijesti, svoga razmišljanja, svoga djelovanja i u svakom detalju nastojat ću susresti Boga koji tu u ljubavi radi. Nastojat ću mu svojim predanjem izraziti svoju ljubav: UZMI GOSPODINE I PRIMI SVU MOJU SLOBODU, MOJU PAMET, MOJ RAZUM I SVU MOJU VOLJU, SVE ŠTO IMAM I ŠTO POSJEDUJEM; TI SI MI TO DAO, TEBI, GOSPODINE, SVE VRAĆAM; SVE JE TVOJE, RASPOLAŽI SA SVIME PO SVOJOJ VOLJI. DAJ MI SAMO SVOJU LJUBAV I MILOST, I TO MI JE DOSTA. AMEN

28.1.2007. u 22:21

Objavio: filippoblu