četvrtak, 22. rujna 2011.

KAKO DA POSTIGNEMO LJUBAV II.Kao i uvijek stavit ću se u Božju prisutnost i moliti isto ono kao i u prvom dijelu, za nutarnju spoznaju tolikih dobročinstava što sam ih primio/la od Boga da ih u zahvalnosti i potpuno priznam te da uzmognem u svemu uzvratiti tu ljubav i služiti njegovu Božanskom Veličanstvu.

Promatrat ću svu raznolikost stvorenja na zemlji, u moru i u svemiru. Dozvat ću k svijesti kako ih Bog neprestano stvara i kako u svima njima prebiva i djeluje. Milijunima i milijardama godina Bog je vjeran svome planu stvaranja, u svakom stvoru, u svakom razdoblju, na svakom prostoru. Sjetit ću se stvorenja koje poznajem, mrtvih i živih, jednostavnih i složenih. Svaki element ima svoju specifičnu težinu, svoja svojstva, svoje mogućnosti. Svaki žvi stvor ima svoje karakteristike, način razmnožavanja, rasta, preživljavanja... Tako već tisućama, milijunima i milijardama godina. Božja stvaralačka riječ iz ništa je načinila svijet, iz kaosa oblikovala kozmos. Na svim razinama, u svim dimenzijama. I neprestano stvara, oblikuje, podržava, vodi prema strogo određenom cilju.

Okrenut ću se k sebi. Već dvadeset, dvadeset pet, trideset pet... godina Bog podržava moje postojanje, moj život, moje djelovanje, moje razmišljanje, moje odlučivanje. Jesam li svjestan da ni najsitnija stanica moga tijela ne bi postojala i ne bi funkcionirala bez Njegove volje?
Jesam li svjestan da svaki dio moga tijela funkcionira zato jer Bog to hoće? Jesam li svjestan da razmišljam, odlučujem, djelujem zato što Bog to hoće?

I mene, i sve što imam, i sve ono što jesam Bog je stvarajući uputio i neprestano upućuje prema jednom cilju. Uputivši mi poziv da se pridružim Njegovu Sinu, on mi je i jasno pokazao Put i Cilj.
Nastojeći mu na jednak način uzvratiti ljubav, molit ću: UZMI GOSPODINE I PRIMI SVU MOJU SLOBODU, MOJU PAMET, MOJ RAZUM I SVU MOJU VOLJU, SVE ŠTO IMAM I ŠTO POSJEDUJEM; TI SI MI TO DAO, TEBI, GOSPODINE, SVE VRAĆAM; SVE JE TVOJE, RASPOLAŽI SA SVIME PO SVOJOJ VOLJI. DAJ MI SAMO SVOJU LJUBAV I MILOST, I TO MI JE DOSTA. AMEN

28.1.2007. u 22:18

Objavio: filippoblu