četvrtak, 22. rujna 2011.

DRUGI TJEDAN

Moje mi srce govori: "Traži lice njegovo!"
Da, lice tvoje, o Gospodine, ja tražim.

Psalam 27,8


„Mnogi govore o Bogu. U Božje se ime propovijeda i mržnja te čine nasilja. Zato je važno otkriti pravo Božje lice... U Isusu Kristu, koji je dopustio da mu srce za nas bude probodeno, u njemu se pokazalo pravo Božje lice. Slijedimo ga zajedno s velikim mnoštvom onih koji su nam prethodili. Onda ćemo hoditi pravim putem.“

Iz govora pape Benedikta XVI. na molitvenom bdijenju s mladima na poljani Marienfeld,
20. kolovoza 2005.


Promisli o ovome

Što to znači, tražiti lice Gospodinovo? To znači da ne pravimo sebi nekog privatnog Boga, nekog Isusa prilagođenog našim željama, već da vjerujemo i klanjamo se onom Bogu, Isusu Kristu koji nam se pokazuje u Svetom Pismu, u Crkvi, onom Isusu koji je ostao s nama, a ujedno je i ispred nas, onom Isusu koji je rekao „Ja sam Put i Istina i Život“ (Iv 14,6).
Možda ti je u citatu „Traži lice njegovo“ još puno toga nejasno i pitaš se kako ćeš baš ti tražiti lice Gospodinovo. Počni već danas, u krugu svoje obitelji i u krugu svojih prijatelja... Je li Bog u tvome bratu ili sestri koji te pitaju da im pomogneš uraditi zadaću? Sja li lice Gospodinovo i kroz tvoju mamu i tatu dok spremaju ručak za tebe?


Učini nešto

Ovaj tjedan nađi vremena jedan dan, otiđi u Crkvu i ostani u tišini pola sata pred Gospodinom i pokušaj razmišljati kroz to vrijeme o licu Gospodinovu. Kako ti se Isus prikazuje kroz Sveto Pismo, u Crkvi, sjeti se i nekog osobnog iskustva u kojem ti se Isus činio tako blizak... A pokušaj i svaki dan biti koncentriran na Božje stvarnosti, uvečer se pokušaj sjetiti barem jednog trenutka u kojem si prepoznao lice Gospodnje u svome bližnjem, u događajima dana.

Pomoli se

Gospodine Bože Svemogući, Ti si poslao svoga Sina Isusa Krista, našeg Gospodina, da Te objavi svemu svijetu, te da čitav svijet spasi, kako bi vjerujući Njemu upoznali Tebe pravog i istinitog Boga.
Daj Gospodine da te mogu vidjeti danas u licima članova svoje obitelji, u licima prijatelja, profesora, pa čak i stranaca, daj da i ja danas u Tvome Duhu širim mir, ljubav, nadu, radost, te se i preko mene očituje sjaj Tvoga lica onima s kojima se svakodnevno susrećem, te i ja budem mali putokaz prema Tebi, to te molim po Kristu Gospodinu našemu, koji s Tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje, u sve vijeke vjekova. Amen

5.11.2006. u 22:35

Objavio: filippoblu