četvrtak, 22. rujna 2011.

DOĐI BUDI MOJE SVJETLOPitam se što reći dragi prijatelji za ovaj najveći kršćanski blagdan koji daje smisao cijelom kršćanskom načinu postupanja, jer da Isus iz Nazareta nije uskrsnuo uzaludna bi bila naša vjera i naše cjelokupno djelovanje. No, grob je prazan. Uskrsnuo je!

Uskrsna svijeća simbol svjetla Kristova zasjala je u praskozorje Prvoga dana, na njoj smo i mi u misi bdijenja upalili svoje svijeće, no pitamo li se što nam ti simboli žele poručiti? Poručuju nam onu istu stvarnost koju je Majka Terezija osjetila kada je čula kako je Gospodin zove: "Dođi budi moje svjetlo!" - Namjerno ističem sveti primjer Majke Terezije koja je živjela i širila svjetlo Kristovo u ovo naše vrijeme kako ne bismo mislili da se radi o nekom apstraktnom zadatku - biti Kristovo svjetlo itekako je konkretna zadaća i možeš je započeti već danas vršeći dobro i pobožno svoje svakodnevne dužnosti i čineći misliti kako bi Gospodin postupio na mome mjestu - biti svjetlo Kristovo znači usvojiti i Kristov način postupanja. Gospodin želi ne samo da upalimo svoju svijeću na uskrsnoj svijeći nego da i svoje srce zapalimo na svijetlom plamenu Njegova srca, zato te zove danas - DOĐI BUDI MOJE SVJETLO - nosi me siromasima i onima koji me ne znaju - DOĐI BUDI MOJE SVJETLO - ja ću biti s tobom zauvijek.

Čovjek može biti čovjeku mrak, a mi budimo svjetlo jedni drugima, no ne bilo kakvo svjetlo nego ono zapaljeno od svjetla Kristova i neka naše svjetlo gori istim žarom i sjajem kao svjetlo od kojeg je poteklo!

Neka svjetlo uskrsnuloga Isusa iz Nazareta zasja u srcima našim!

Sretan i blagoslovljen Uskrs od srca vam želi
vaš Filippo

8.4.2007. u 14:22

Objavio: filippoblu