četvrtak, 22. rujna 2011.

ČETVRTI TJEDAN„Ja sam Put i Istina i Život“
Iv 14,6


„Neka po vama vaši vršnjaci... u Kristu prepoznaju pravi odgovor na svoja očekivanja i otvore se da prime Njega, Utjelovljenu Riječ, koji je umro i uskrsnuo da Bog bude s nama i daruje nam istinu, ljubav i radost za kojom svi čeznemo.“

Iz govora pape Benedikta XVI. mladima okupljenima na Roncalliplatzu, 18. kolovoza. 2005.


Promisli o ovome

Papa te poziva da i ti budeš apostol Krista među svojim vršnjacima... Sigurno se pitaš kako i na koji način? Dopusti da se Krist dogodi u tebi; ako tvoji vršnjaci ne mole, ti moli, oni to i ne moraju znati, no ti moli i za njih; ako tvoji vršnjaci psuju, ti nemoj psovati, ako tvoji vršnjaci ne idu na misu i ne ispovijedaju se, ti idi na misu i ispovijed, ako tvoji vršnjaci ne vole Krista, ti ga ljubi što više možeš, i to sve radi skromno i potiho, neka ti Isus bude najbolji prijatelj.


Učini nešto

Ovaj tjedan pogledaj uokolo i pokušaj primijetiti ima li možda u tvom razredu, na poslu, na tvojoj godini studija ljudi s kojima se baš nitko ne želi družiti... Pokušaj ovaj tjedan prići takvoj osobi, potrudi se upoznati je i provesti s njom neko vrijeme, budi joj prijatelj, neka ta osoba po tebi prepozna Božju ljubav i radost.


Pomoli se

Svemogući Bože, prijatelju čovjekov, Svoga si nam Sina poslao da nam pokaže put k Tebi Ocu našemu, da nas uputi u svu istinu da nam dade život u Duhu istine, ljubavi i radosti za kojom svi čeznemo, neka se i u meni prepoznaju plodovi Tvoga Duha te budem pravi svjedok Kraljevstva Božjega među svojim vršnjacima, to Te molim po Kristu Gospodinu koji s Tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje po sve vijeke vjekova. Amen.

28.11.2006. u 20:32

Objavio: filippoblu